• March 4, 2024

РИК донео решења о спровођењу поновљеног гласања

РИК је донео решење о спровођењу поновног гласања на бирачким местима на којима је поништено гласање. Раније је саопштио да ће право гласа на поновљеним изборима имати 12.240 гласача и да ће се одржати на 28 места, и то 30. децембра.

Такође, РИК је данас донео одлуку о измени и допунама одлуке о облику, изгледу, боји и садржини гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике, као и Одлуку о утврђивању броја гласачких листића за спровођење поновног гласања на изборима за народне посланике 30. децембра.

Појединачни приговори бирача и подносилаца листа

РИК је данас одлучивао и о појединачним приговорима бирача и подносилаца изборних листа. Неке од њих су одбацили као недозвољене, а за неке су навели да нису надлежни.

На седници, чланови РИК-а одлучивали су о приговору који су заједно поднели бирачи Срђан Ного, Сузана Ного и Даница Ного из Београда, те их одбацили као недозвољене.

Приговор подносиоца ”Изборне листе Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национано окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери”, РИК је одбацила као недозвољен.

За приговор подносиоца Изборне листе ”Пожега против насиља” за изборе за одборнике Скупштине општине Пожега, РИК је донела Решење којим се сматра стварно ненадлежном и предмет вратила Општинској изборној комисији као надлежној за одлучивање по наведеном приговору.

Приговор бирача Дуње Цветковић, чланови РИК-а такође су одбацили као недозвољен.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Влада усвојила Програм прилагођавања на измењене климатске услове са Акционим планом

Read Next

Krv danas možete dati u ovim mestima u Srbiji