• February 27, 2024

Републикански избори, Хејли против Трампа – стар је, збуњен и склон испадима

Кандидаткиња на републиканским изборима за номинацију на председничким изборима у САД Ники Хејли рекла је да је њен противкандидат Доналд Трамп “исувише стар, збуњен и превише склон испадима беса” да би био председник.

Бивша гувернерка државе Јужна Каролина једини je противкандидат Трампу и појачава кампању уочи дуела са њим у управо у родној Каролини, који је закано за 24. фебруар.

Поредећи Трампа са Бајденом, рекла је да је апсурдно да земљу воде кандидати који су “осамдесегодишњаци”, пошто Бајден има 81 годину, а Трамп 77, пренео је Си-Ен-Ен.

Истакла је да је Трамп имао неке “конфузне тренутке” претходних дана и замерила бившем председнику САД због преке нарави у ноћи победе у држави Њу Хемпшир, када је, како је навела, ”покушао да је избаци из трке”.

Током недавних изборних догађаја, такође, Хејли је довела под упитник Трампов морал и капацитет да разликује добро од лошег.

Хејли истиче да је њена кампања, за разлику од гувернера Флориде Рона Десантиса, који је крајем јануара одустао од трке, направљена на дуже стазе.

Обећала је борбу против Трампа, као и да ће остати у трци дуго након страначких избора у Јужној Каролини 24. фебруара.

“Зашто политичка елита врши притисак да дајемо кандидата, када су само две државе гласале (Ајова и Њу Хемпшир)? Има још 48 савезних држава које нису гласале. Ако гледате по делегатима, потребно вам је 1.215. Трамп засад има 32, ја 17. Зашто бисмо сада стали”, запитала је Хејли.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Fijasko na Grammy’s 2024: Reperki Nicki Minaj je “ukradena” prestižna nagrada?

Read Next

Снажна олуја у Калифорнији, без струје више од милион људи