• February 28, 2024

Председник ГИК-а Новог Пазара тврди да није било прекрајања изборних резултата

Радослав Милић је да је тих 15 бирачких места обухватало 32 одсто (28.046 бирача) укупног броја уписаних бирача у Новом Пазару, те да је у џаковима прегледано 14.380 гласачких листића.

“Утврђено је да је у џаковима било девет више неважећих, а 18 мање важећих листића него што је било заведено у записницима. За листу ‘Европски Нови Пазар’ је у џаковима било седам гласова мање него у записницима, за листу ‘Александар Вучић’ један више, Един Ђерлек 24 мање, СДА Санџака осам више и ГПС један више него у записницима”, рекао је Милић.

Према речима Милића у бројању гласова учестовала је трочлана комисија састављена од “два представника опозиције” и “једног позиције”, као и да су сви они након завршене контроле потписали записнике.

На седници Градске изборне комисије једногласно су усвојени записници о контроли које су тражили СПП и СДА Санџака, док је записник о контроли коју је тражио ГПС усвојен већином гласова девет напрема седам”, рекао је Милић.

Такође , Милић је оценио да су утврђене грешке “далеко испод 10 одсто” (заправо су испод један одсто) што онемогућава да се изврши контрола још пет бирачких места.

Одговарајући на оптужбе опозиције да су записници са бирачких места прекрајани, Милић је рекао да то није тачно, већ да су само у ГИК-у, уз “присуство представника СПП и ГПС, а не СДП и СНС”, исправљане математичке грешке у укупном збиру.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Новинараки РТС-а Невенки Ђелић “Сребрни знак” Црвеног крста Србије

Read Next

Ministar Selaković uručio ugovore o finansiranju projekata