Општина Пећ срушила кућу српског повратника Милорада Ђоковића

Милорад Ђоковић вратио се у Витомирицу код Пећи пре 15 година. Последњих више од десет година водио је судске поступке у којима је захтевао да му се врати одузета земља.

Правоснажном одлуком косовског врховног суда, донета је одлука да му се кућа и плац која је била предмет спора врати и упише као власништво. Одлука суда до данас није спроведена од стране општине Пећ. Кућа у изградњи која се налази поред пута срушена је пре неколико дана.

Василије Арсић, адвокат Милорада Ђоковића рекао је за Радио Гораждевац да је кућа одузета Милораду Ђоковићу мимо свих законских права и мимо одлуке врховног суда.

“У случају куће постоји спор пред судом, општина је одузела имовину Ђоковићу мимо свих законских процеса, не поштујући ни одлуке суда, ни одлуке својих органа због тога што је, претпостављам, Ђоковић друге националности. Ово што ради општина је срамно. Једини повратник који се вратио у Витомирицу и да му овако уништавају имовину коју је стекао на законит начин. То је трагично”, каже Арсић. 

Милорад Ђоковић ухапшен је прошлог лета док се из Гораждевца враћао у Витомирицу.

Арсић каже да се Ђоковић још увек налази у притворској јединици у Подујеву, да му је пет пута продужаван притвор, као и да наставља са борбом да докаже невиност овог повратника.

“Њему је одређена мера притворе до 26. маја. Ово је већ пето продужавање притвора. Ми смо употребили сва средства да докажемо његову невиносот, међутим специјално тужилаштво и даље инсистира на то да Ђоковић буде у притвору”, каже Арсић.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Konkurs za POSAO: NOVINAR – priključi se WANNABE MAGAZINE timu!

Read Next

Најмање 19 деце страдало у пожару у дому ученика у Гвајани