• February 27, 2024

Одржан шести протест испред РИК-а у Београду

Представници коалиције “Србија против насиља” обратили су се окупљенима испред РИК-а и истакли да неће одустати од својих захтева да се пониште избори на свим нивоима и ажурирају бирачки спискови, као и да ће наставити да, како кажу, бране изборну вољу грађана.

“Нико није овде из хира. Институције су нас оставиле, држава нас продала”, изјавио је један од лидера коалиције “Србија против насиља” Мирослав Алексић који се обратио окупљенима и поручио да на сутрашњи, како је рекао, велики протест дође свако коме је стало до слободе, достојанства и људских права.

Студенти, који су протестовали испред зграде РИК-а, затражили су од председника Србије Александра Вучића да до сутра увече испуни њихове захтеве и поручили да ће у противном у понедељак блокирати цео Београд.

Према речима студената, уколико Вучић не испуни њихове захтеве, у понедељак ће они изаћи на улице и блокирати Београд од 12 до 18 часова.

Представник студената који протестују Димитрије Димић позвао је грађане да им се придруже и понесу топлу одећу и храну. 

Истовремено одржана је седница Републичке изборне комисије на којој се расправљало о захтеву коалиције “Србија против насиља“ за расписивање нових избора за Скупштину Града Београда.

Већином гласова чланова РИК-а, усвојен је предлог да се министарствима унутрашњих послова и државне управе и локалне самоуправе упуте дописи са захтевом за хитно одлучивање о позивима за гласање на изборима који су одржани 17. децембра, које је РИК-у доставила коалиција “Србија против насиља”.

Мариника Тепић, која штрајкује глађу од 18. децембра, од данас ће свакодневно примати инфузије због здравственог стања које је угрожено, саопштила је Странка слободе и правде.

Штрајку глађу су се придружиле и две посланице – Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада, као и посланик Јанко Веселиновић и председник синдиката Слога Жељко Веселиновић.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

High street brendovi su lansirali ski kolekcije, a ovo su najbolji komadi iz domaće ponude

Read Next

ГИК донео одлуку о понављању избора на три гласачка места у Београду