• February 27, 2024

Месец дана притвора због напада на тинејџере у Вуковару

Дан након напада ухапшен је 23-годишњак, а јуче још тројица младића, од 24, 22 и 20 година, који су како се сумња учествовали у пребијању шесторице малолетника и нанели им повреде.

Уз њих приведена је још једна особа од 20 година, за којег се сумња да је након извршења дела – помогао нападачима. 

Тинејџери су нападнути у суботу 6. јануара. Родитељи малолетника који су претучени најавили су за суботу протест испред зграде Градске управе у Вуковару. Тврде да су њихова деца претучена до непрепознатљивости, а упутили су и отворено писмо са захтевима за кажњавање одговорних.

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и посланик у сабору Милорад Пуповац и Борис Милошевић подржали су протест родитеља претучених малолетника, јер, како су поручили, томе треба стати на крај.

Пуповац је на конференцији за новинаре истакао да насиље у Вуковару има своје политичке покровитеље.

“Вуковар је град разлика и различитих људи, по изговору језика, етничкој и верској припадности, по политичким опредељењима и навијачким страстима. И то је богатство, као и у сваком другом граду. То се нажалост претвара у поводе за насиље већ годинама и то насиље има своје политичке покровитеље, оне који подстичу политичко насиље и има толеранцију према насиљу уместо толеранције према разликама”, навео је Пуповац.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Битка за опстанак у Еквадору – ко је моћнији, држава или мафија

Read Next

Stopa kriminala u ovom gradu značajno smanjena: U decembru rasvetljeno čak 56 odsto krivičnih dela