• February 28, 2024

Лајчак: Очекујем динамичну седмицу у Давосу, позитивни помаци у дијалогу Београда и Приштине

Сумирајући претходну недељу, Мирослав Лајчак је у објави на свом налогу на Фејсбуку навео да је на састанку са амбасадорима земаља чланица ЕУ у Бриселу истакао да је било позитивних помака у дијалогу између Београда и Приштине, попут укидања режима налепница на регистарским таблицама на моторним возилима, оценивши то као позитиван корак у примени Споразума о нормализацији.

”Значајан напредак је такође остварен у имплементацији Енергетске мапе пута”, навео је Лајчак, алудирајући на напредак ка имплементацији споразума о електричној енергији у четири општине на северу КиМ.

Говорећи о наредној недељи и самиту у Давосу, на којем ће, учествовати и председник Србије Александар Вучић, Лајчак је рекао да ће учествовати у неколико панел дискусија и имати бројне билатералне састанке.

Раније данас, портпарол ЕУ Петер Стано најавио је да ће Мирослав Лајчак на маргинама форума у Давосу имати одвојене састанке са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Анкета: Већина републиканаца подржала кандидатуру Доналда Трампа

Read Next

Danica Krstić singlom najavila novi album