Кристијан Шмит посетио Бањалуку

Кристијан Шмит је са са бискупом Комарицом разговарао о правним и политичким питањима у вези са пројектом ширења капацитета Kуће сусрета и Европског центра за мир и сарадњу “Марија Звијезда” који ускоро слави трећу годишњицу. 

Они су се сагласили око хитне потребе за бригом о млађој генерацији у БиХ. 

“То су Европљани у Европи, посвећени заједничким европским вредностима толеранције, поштовања и искрене сарадње, не једноумљу,” рекао је Шмит, објавила је Kанцеларија високог представника (ОХР) на платформи Твитер.

Шмит је нагласио да подједнако ради за све грађане Републике Српске и БиХ.

Стевандић: Шмит покушава да испровоцира српски народ лажним представљањем

Председник Скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је РС демократска земља у којој свако са сваким може да разговара, али да је јасно да високи представник Kристијан Шмит упорно покушава да испровоцира српски народ кршећи Дејтонски споразум својим лажним представљањем.

“Јасно је да упорно покушава да испровоцира наш народ и грађане и да изазове сукобе кршећи Дејтонски споразум својим лажним представљањем. Kо жели да се са њим састаје или га признаје – чини то из властитих интереса, али и на властиту одговорност”, навео је Стевандић за Срну.

Стевандић је напоменуо да је Република Српска одлучна да спроводи одлуке својих институција које Шмита не признају због недостатка потврде о именовању у Савету безбедности УН и да због тога нема могућност комуникације и посете било којој институцији Српске.

Председник Републике Српске Милорад Додик раније је најавио да се припрема уредба о хапшењу и депортацији Кристијана Шмита из Републике Српске.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Вучић: Нових 16 производа на акцији “Боља цена”; Избори 4. марта или недељу раније

Read Next

Oglasio se svekar Aneli Ahmić: “Moj Asmin je ostajao sam sa detetom po 14 dana”