Connect with us

Novosti

Дечак возио БМВ преко сто километара на час, отац сувозач

Published

on

Припадници Управе саобраћајне полиције су пресретачем око поноћи зауставили возило “BMW X6”, које се на државном путу Београд–Љиг код Лазаревца, кретало брзином од 113,3 на делу пута где је ограничење брзине 80 километара на час, саопштио је МУП.

Након заустављања, утврђено је да је возилом управљао четрнаестогодишњак који нема положен возачки испит, док се на месту сувозача налазио његов тридесетдеветогодишњи отац.

Возило и возач искључени су из саобраћаја, а против малолетника и његовог оца поднете су прекршајне пријаве.

Министарство унутрашњих послова апелује на родитеље да буду одговорни и да не угрожавају безбедност своје деце и безбедност других учесника у саобраћају дајући деци возило на управљање пре стицања законског права на то.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Ванредна ситуација на територији општине Владичин Хан због обилне кише

Published

on

By

Припадници Ватрогасно-спасиличаких јединица Владичин Хан интервенисали су на седам црпљења воде, а током тих акција је учествовало осам ватрогасаца-спасилаца који су користили две пумпе, саопштио је МУП.

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП током дана интервенисали су и на помоћи становништву на црпљењу воде у Краљеву из гаражних просторија и дворишта, у Панчеву на неколико локација, у Пироту општина Бабушница на испумпавању воде из дворишта и штале, и у Чачку поред фирме Хидрокомерц у Лучанима, у Сокобањи из подрумских просторија туристичке организације. 

Од јуче, од почетка првих падавина, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП евакуисали су укупно девет особа – три у Ужицу, пет у Новом Пазару, једну у Врању. 

Били су ангажовани и на 56 акција испумпавања воде – 17 у Новом Пазару, 19 у Шапцу, два у Ужицу, 11 у Врању, једном у Сокобањи, два у Краљеву, два у Панчеву, једном у Пироту и једном у Чачку. 

Такође, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП су били ангажовани и на пет интервенција уклањања палих стабала – једној у Сомбору, две у Бачу, једној у Беочину и једној у Новом Саду. 

На 67 интервенција ангажовано је укупно 133 ватрогасца-спасиоца са 57 возила и 54 ватрогасних пумпи.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Осумњичен да је прао новац, у стану пронађено 214.000 евра

Published

on

By

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са тужилаштвом, ухапсили су Б. П. због постојања основа сумње да је извршио кривична дела прање новца и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог и приликом претреса стана у ком непријављено борави пронашла око 214.000 евра, три пиштоља и већу количину припадајуће муниције.

Б. П. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Угашен пожар код трафо-станице у Новом Саду

Published

on

By

Електродистрибуција Србије саопштила је вечерас да је услед јаког невремена и атмосферског пражњења у Новом Саду избио пожар на бараци поред објекта трафо-станице Лиман 1 и због тога је Огранак Електродистрибуције Нови Сад превентивно искључио наведену трафо станицу.

Корисници који су остали без електричне енергије сукцесивно су снабдевени из алтернативних праваца.

После брзе интевенције ватрогасаца пожар је угашен, наводи се у саопштењу Електродистрибуције Србије.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.