• February 27, 2024

Грачаница, најава кривичне пријаве због изношења информација о пуцњави

Снежана Јовановић је, у присуству адвоката Љубомира Пантновића, вечерас тим поводом саслушана у полицијској станици у Грачаници.

Окупљеним грађанима, међу којима и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, и медијима је објаснила да је полицију 4. октобра ове године обавестила о случају испаљивања метка из ватреног оружја у Грачаници, 15. септембра из возила у покрету.

Јовановићева наводи да су очевици пуцњаву и чауру метка пријавили саобраћајној патроли исте вечери, али да није било реакције.

Пошто је случај изнела на виши ниво и пријавила га председници Шубарић, онда је уследио позив полиције за саслушање и обавештење да ће бити кривично гоњена од стране Тужилаштва због, “непријављивања кривичног дела и сазнања о починиоцу”.

“Сматрам да нисам крива и да немају права да ме кривично гоне. Ја случај јесам пријавила, ја сам поступила као савесни грађанин чим сам добила сазнања и чим је потврђено то сазнање. Ја сам јавно тражила да сви ми из Општинског одбора за безбедност расправимо на ту тему и да јавно позовемо полицијску станицу у Грачаници да изврши истрагу”, навела је Јовановићева.

Додаје да је поступла у складу са Кривичним закоником, али да тужилаштво и полиција сматрају да је прекршила закон у смислу да није пријавила.

“Не поклапају се ставови. Ја јесам пријавила, а они тумаче да нисам пријавила благовремено”, објаснила је Јовановићева након давања изјаве у полицијској станици.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Bogata tamna čokolada i menta – darujemo preukusne Nestlé After Eight poslastice!

Read Next

Вучић: Постоји могућност да Охридски споразум постане услов за пријем у ЕУ