Connect with us

Novosti

Вучић у изборном штабу СНС-а: Улази се у нову еру, имате отворен мандат за све што сте тражили од народа

Published

on

Александар Вучић је у обраћању из изборног штаба напредњака, после гласања на локалним изборима, навео да ће у Београду њихова листа имати 63 мандата, од 110.

Истакао је да је забележена велика победа и у Новом Саду. “У Београду ћемо имати 63 одборничка мандата, наша листа имаће 52 одсто гласова од оних који су изашли, то је невероватна победа, убедљива победа и у Новом Саду”, рекао је Вучић.

“Оно што је важно је да се честита политичким противницима на великом броју гласова у појединим локалним самоуправама“, додао је Вучић.

Тужно је, каже, било гледати нападе на телефонске центре.

“Само хоћу да сви људи у Србији знају, не само да је то дозвољено, већ је то пожељно да постоји у свим нормалним и цивилизованим земљама, да се борите за сваки глас, да позивате своје бираче да изађу, да обезбедите већу излазност. Не постоји ни једна земља у свету где се то не ради. То и наши противници раде. Једино питање које ту може да се постави јесмо ли ми платили закуп просторија и закуп телефонских линија. Ако нисмо, то је срамота за нас. Ако јесмо, онда је страшно то што сте радили цео дан”, рекао је Вучић.

Улази се, поручио је Вучић, у једну нову еру. 

“Сада имате сви ви овде присутни чист и отворен мандат за све оно што сте тражили од народа поводом реформи, поводом промена које сте сами најавили и које су неопходне нашем друштву. Потребно нам је да Експо урадимо на најбољи могући начин, што значи не само организационе и структуралне припреме за оно што долази у Београду, већ у целој Србији“, рекао је Вучић.

Кандидат листе “Београд сутра“ за градоначелника Александар Шапић додао је да ће, према најновијој информацији, у градској скупштини имати 64 мандата.

Дачић: Грађани препознали саборност наше листе

Лидер СПС-а Ивица Дачић је у обраћању у штабу СНС-а захвалио Вучићу на идеји да се направи заједничка листа са социјалистима.

Захвалио је грађанима што су препознали саборност њихове листе.

“Веома ми је драго да је цела Србија имала јединствен одговор на државна и национална питања”, истакао је Дачић.

Вучевић: Није ми јасно да се баве конкуренцијом, а не својим кол-центром и изборним штабовима

Председник СНС-а Милош Вучевић рекао је, одговарајући на питања новинара, да му није јасно да се политички противиници током изборног дана баве тиме шта ради конкуренција, а не својим кол-центром и изборним штабовима.

“Приближавамо се томе да странке неће ни смети да учествују на изборима”, рекао је Вучевић.

Навео је да та иста политичка конкуренција има кол-центар и негирао наводе о постојању дуплих бирачких спискова.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Три особе погинуле у пуцњави у Арканзасу

Published

on

By

Директор полиције државе Арканзас Мајк Хагар рекао је новинарима да је осумњичени такође рањен у пуцњави са полицијом и да је приведен, пренео је Си-Ен-Ен.

“Нажалост, можемо да потврдимо да је 11 невиних особа погођено, а три су преминуле. Двојица полицајца су повређена у размени ватре”, рекао је Хагар, напомињући да су сви рањени задобили повреде лакше од опасних по живот. 

Није објаснио околности пуцњаве.

Гувернерка Арканзаса Сара Хакаби Сандерс написала је на Иксу (Твитер) да је обавештена о инциденту.

“Захвална сам припадницима полиције и хитним службама на њиховој брзој и херојској акцији за спасавање живота. Моје молитве су уз жртве и све оне који су погођени овим ужасним инцидентом”, истакла је гувернерка Арканзаса.

Пуцњава се догодила у продавници Мед Бучер у Фордајсу, градићу у центраном делу Арканзаса, у коме живи 3.200 људи.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Завршено суђење оптуженима за помагање у убиству Оливера Ивановића, пресуда 28. јуна

Published

on

By

Јована Филиповић, адвокатица Силване Арсовић, секретарице убијеног Оливера Ивановића, истиче да је тужилац Берим Ћеркинај током изношења завршне речи поновио наводе, а да притом није аболирао нити један доказ који иде у прилог оптужници.

Додала је да је с друге сгране одбрана детаљно образложила непостојање доказа који потврђују оптужницу.

“Ми смо истакли да су сви сведоци који су салушани на главном претресу дали свој исказ у смислу да ли познају оптужену Арсовић и да ли сматрају да она има било какве везе са лицима које се наводе у оптужници и сви су одговорили позитивно да је познају у неком добром контексту и светлу, а што се тиче њеног контакта са било којим лицем које се спомиње у оптужници сви су на то одговорили апсолутно негативно, сви су сведоци сагласни са својим изјавама да не знају због чега се она терети да немају никавких сазнања  нити да постоји било каква могућност да се она повеже са лицима из оптужнице”, рекла је Филиповићева.

Силвана Арсовић је, тврди њена адвокатица, у читавом поступку оштећена страна.  

“Најближи сарадници и пријатељи дали су исказ колико је она била посвећена и лојална и као таква сигуно није могла да буде извшилац дела која јој се стављају на терет нити је имала било какав мотив за извршење тог дела”, рекла је Филиповићева.

Одбрана се нада ослобађајућој пресуди за Силвану Арсовић 

Током изниошења завршне речи тужилац Берим Ћеркини је рекао да је Специјално тужилаштво у Приштини због недостатка доказа одустало од кривичног гоњена оптуженог Радета Басаре који се терерти за саучесништво у сличају убиства Оливера Ивановића.

Трећа допуњена оптужница за његово убиство подигнута је 2020. године. Оптужница није подигнута против извршиоца или налогодавца, већ против лица која су наводно била део организоване криминалне групе која је учествовала у убиству Оливера Ивановића.

Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић оптужени су за умешаност у убиство спрског политичара и они се бране са слободе.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Косовској Митровици, а судски процес је почео у јулу 2021. године.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

“Платинасти вук” у Бујановцу – које сценарије је увежбавало девет армија

Published

on

By

Напада на конвој са храном и лековима, побуна локалног становништва, хемијски акциденти и хитна евакуације рањеника хеликоптером – неки су од сценарија које су увежбавали припадници Војске Србије са још осам армија.

“У протеклом периоду изводиле су се различите теме, све у циљу унапређења интероперабилности и међусобног разумевања. Циљ вежбе је испуњен и самим тим повећане су способности 4. бригаде, Копнене војске, а тиме и Војске Србије“, каже пуковник Миодраг Младеновић, начелник Штаба команде 4. бригаде.

У протеклих 11 дана вежбало је 579 војника, највише српских. Већ по традицији, учествовали су и припадници Националне гарде Охаја.

“Послали смо војну полицију и АБХО. Дошли су да уче друге и да уче од других. Од међународних партнера учили смо о тактици и њиховим карактеристикама како бисмо боље сарађивали“, рекао је Бригадни генерал Џеф Вотсон из Националне гарда Охаја.

Мораторијум на војне вежби са страним партнерима, донет је када је почео рат у Украјини. Ипак, “Платинасти вук“ је одржан другу годину за редом. Вежби се гледа кроз прсте јер, како каже први човек војске, јача Војску Србије за учешће у међународним мисијама.

“Ми смо на иницијативу, условно речено анализу одређених елемената, исказаних потреба Војске Србије, тражили од Владе да се одлука промени. Ми ћемо се односити у погледу мораторијума, на начин да све оно што препознамо као потребу ВС за изградњу своје способности – да се у односу на те способности и односимо ка неким будућим вежбама за наредни период“, каже генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба Војске Србије.

Девети је пут да се одржава ова вежба. Први пут је реализована 2014. године. Изостала је 2020. због коронавируса и 2022. због мораторијума.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.