• February 28, 2024

Вучић о нападу на уредницу РТС-а: Тежак је злочин радити за медиј којим не управља Ђилас

“Жао ми је тих људи који пролазе кроз ту врсту личних напада и увреда. То нису сви људи научили да трпе”, рекао је председник Александар Вучић у Скопљу, одговарајући на новинарско питање шта мисли о нападу Драгана Ђиласа на уредницу Дневника РТС-а Милицу Недић, после напада на водитељку Драгану Косјерину.

“Зашто би Милица и Мики Недић трпели било шта? Због чега? Шта су коме криви”, упитао је председник.

Истиче да је реч о замени теза.

“Када ми Срби правимо неке песме, увек су наше песме контроверзне. Шта је контроверзно? Па, нико не зна. А онда видите неки на нашој политичкој сцени ће да вам кажу – замислите злочинца Милицу Недић радила је на Студију Б кад Ђилас није управљао Студијом Б – то је тежак злочин. Дивно је, ваљда, оваплоћење свих снова и богољубиве истине, уколико радите за Ђиласа, а ако не радите за Ђиласа то је страшно, што у вашој кампањи не можете да превазиђете“, рекао је Вучић.

Додао је да не жели да говори ништа лоше на Савиндан, када би требало славити дан саборности српске слоге, али да, како каже, “разуме фрустрације“.

“Имате онолико људи на протесту, више смо ми имали људи у Скопљу вечерас или ту негде, сала је била затворена па људи нису могли да уђу због високих званица, иначе бисмо имали много више људи него што су они имали у Београду. Али вам неће рећи колико их је било. Нећу ни ја. Морате да чувате образ политичким противницима и зато је боље да то не радите”, рекао је Вучић.

“Што је мањи број људи и што виде да падају и у истраживањима јавног мњења, а да смо ми све снажнији – утолико је нервоза све већа, утолико су напади на све који им се супротстављају већи и јачи“, додао је председник.

Истиче да не може да “сакрије свој презир и одвратност према људима који немају шта Србији да понуде“.

“И једино што нуде је мржња и напади на неког другог, а програм, план или нешто слично немају. Оно што ми желимо да понудимо људима овде, али и људима у нашој Србији, то је онај план развоја који смо поставили и то је велика ствар за нас, да наша земља иде напред, да покажемо колико волимо Србију, да покажемо да смо у стању да изградимо, како смо у стању да повећавамо плате и пензије“, рекао је Вучић.

Драган Ђилас је у последњем одговору Колегијуму РТС-а критиковао уредницу Другог дневника Милицу Недић, због тога што је, како наводи, неколико месеци пред петооктобарске промене дошла на Студио Б и, додаје, “прихватила да ради за Шешеља и да јој главни уредник буде Небојша Стефановић“.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Horoskop za februar 2024: Ribe – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Ланчани судар 40 возила у Балтимору, најмање 13 повређених