• February 27, 2024

Амерички суд одбио жалбу мексичког нарко-боса Ел Чапа

“Ово је можда најозлоглашеније кривично гоњење деценије и оптужбе за које је осуђен могле су резултирати смртном казном, да није било услова при његовом изручењу”, рекао је судија Брајан Коган, како се наводи у одлуци којом се апел одбија.

У пресуди се одбацују аргументи према којима Гузманова одбрана није учинила довољно да истражи нагодбу о признању кривице и цитира запечаћене доказе, сугеришући да Гузман још контролише милијарде долара имовине, чак и ако нису на његово име, преноси Ројтерс.

Коган, који је председавао и Ел Чаповом суђењу 2019. године, одбио је захтев за ново правно заступање, рекавши да је Гузман већ имао помоћ од Маријел Колон Миро, адвокатице која га је заступала последњих година, заједно с његовом супругом.

Гузман, који је годинама предводио картел “Синалоа”, сматра се одговорним за смрт хиљада људи у Мексику, где је и два пута побегао из затвора с највишим нивоом надзора. Депортован је у Сједињење Државе 2017. и две године касније осуђен је за кривично дело трговине дрогом, подсећа Ројтерс.

Синалоа је и даље један од најмоћнијих нарко картела у Мексику и тренутно га предводе четворица Гузманових синова, од којих је један такође изручен Сједнињеним Државама.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

За десет година више од стотину деце повређено пиротехничким направама – МУП очекује измену закона и веће казне

Read Next

Iga Švjontek želi medalju na Olimpijskim igrama u Parizu: “U Tokiju je pritisak bio ogroman”