Connect with us

Novosti

Адвокати: Трамп не може да плати 464 милиона долара гаранције у случају грађанске преваре у Њујорку

Published

on

Адвокати Доналда Трампа рекли су да је обезбеђивање кауције те величине “практично немогуће”.  

Трамп је проглашен одговорним да је лажно представио нето износ новца који поседује, у случају финансијске преваре који је покренула државна тужитељка Њујорка Летиша Џејмс.

Тужитељка Џејмс је саопштила да је спремна да покрене процес заплене имовине Доналда Трампа ако он не буде у могућности да исплати износ који је одређен пресудом.

“Ако нема средстава да плати, тражићемо механизме за извршење пресуде на суду и захтеваћемо од судије да заплени његову имовину”, рекла је Џејмс у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.

Трамп, републикански кандидат на новембарским председничким изборима у САД, намерава да се жали на пресуду грађанског суда у Њујорку донету у фебруару, што би аутоматски зауставило спровођење судске одлуке.

Да би поднео жалбу он прво мора да положи новац на рачун апелационог суда или гаранцију на пуни износ, али је, према речима адвоката, 30 осигуравајућих компанија одбило његове захтеве да му помогну.

Трампови адвокати затражили су од жалбеног суда да одложи издавање гаранције док се његова жалба на случај не заврши, тврдећи да вредност Трампове имовине далеко премашује пресуду.

Судија Артур Енгорон прошлог месеца је пресудио да су Трамп и његова компанија незаконито преувеличавали вредност свог богатства и манипулисали вредношћу имовине како би добили повољне кредите од банака и повољне услове од осигуравајућих компанија. Наложио је Трампу да држави Њујорк плати 355 милиона долара, уз камате, 464 милиона долара.

Енгорон је такође одредио Трамповим синовима, Доналду Трампу млађем и Ерику, да сваки од њих плати скоро 4,7 милиона долара.

Бившем финансијском директору Организације Трамп Алену Вајселбергу наређено је да плати 1,1 милион долара.

Енгорон је такође издао Трампу забрану на три године да води било коју њујоршку компанију или тражи кредит од банака регистрованих у држави Њујорк, док је његовој двојици синова на две године забрањено да преузму лидерске позиције у фирмама.

Судија је рекао да се “потпуни недостатак кајања оптужених граничи са патолошким”.

Трамп је прошлог месеца положио кауцију од скоро 92 милиона долара у случају тужбе за клевету, док се жали на пресуду по тужби њујоршке списатељице Е. Џин Керол, која га је тужила за сексуални напад и повреде угледа и части.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Црна Гора, држављанин Србије утопио се на плажи код Бара

Published

on

By

Београђанин М. П. (69) извучен је из мора без знакова живота, јавља Радио Бар, преноси РТЦГ.

“Околности под којима је смрт наступила, биће познате након уобичајене процедуре”, саопштено је Радио Бару и Бар Инфу из полиције.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

Председник Вучић о литијуму: Мислим да је то шанса генерације

Published

on

By

У петак је у Београду потписан Меморандум ЕУ и Србије о стратешким сировинама, а председник Вучић је тим поводом рекао да је то велика прилика како за Србију, тако и за цео регион.

“Мислим да је то шанса генерације. Нису све земље увек биле богате и све увек сиромашне. Аргентина је непосредно после Првог светског рата била готово двоструко богатија од Француске и Немачке, пре само 80 година Венецуела је била богатија од свих ових земаља, то данас није случај. Јужна Кореја била је једна од најсиромашнијих, а данас је једна од најбогатијих. Одлуке које руководства доносе и одлуке које народ доноси имају кључни и детерминишући значај за будућност”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Истакао је да сматра да је то велика шанса за нашу земљу, као и да иначе не би на томе инсистирао.

“Ми губимо становништво у Подрињу, треба тамо да вратимо људе, да остану и опстану, а не да размишљају само о томе да се преселе у Београд и Нови Сад”, рекао је председник Вучић.

Вучић је рекао да ће уговор о литијуму бити комерцијалан. ”Уговор о литијуму ће бити, пошто га сад нема, комерцијални уговор, као што ће бити уговор о инвестирању у фабрику катода или катодног активног материјала и фабрику батерија”, рекао је Вучић.

Он је истакао да ће бити потребно пет година да се заврше погони за пречишћавање воде у Сланцима и Великом селу, како би Дунав и Сава у Београду били ”провидни и чисти колико је и Дунав у Бечу”.

“Европа није забринута због санкција Русији, већ мог става према Европи”

На питање да прокоментарише писање западних медија да ли долазак немачког канцелара значи промену положаја Србије у смислу увођења санкција Русији, Вучић је изјавио да Србија не одустаје од европског пута, али да у Европи не брину око тога шта је Србија урадила или не, већ због његовог става и да ли верује у европску будућност.

“У Европи су забринути не због онога што Србија стварно ради или не, а доста је урадила на приближавању јединственом евопском тржишту и то ћемо одлукама владе почетком августа потврдити и бићемо прва земља која је све прихватила у складу са врло тешким путем који мора да се прође. Не брине њих то, није ни то што пишу да смо руски агенти, њих брине мој однос, они нису сигурни да ли ја верујем у европску будућност, јер мисле да ако бих ја то гурао, брже бисмо завршили”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је важно да Србија обавља своје реформске задатке, као и да је он на челу независне и суверене земље која има своје интересе на различитим странама света, али не одустаје од европског пута.

Вучић је рекао и да са руским председником Владимиром Путином није разговарао две и по године и да Путин води рачуна о позицији Србије, односно да из тог угла не жели да тражи ту врсту разговора да не би тиме угрозио Вучића.

Он је оценио и да је украјински председник Володимир Зеленски три пута више “при себи” него многи други са којима је разговарао у Лондону.

“Боље зна какво је стање на терену. Лако је када неко други гине, а Украјинци гину сваки дан. Што се тиче санкција сматрам да смо донели исправну одлуку”, рекао је Вучић.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Novosti

У Поткаљаји у Призрену основан манастир Свете великомученице Недеље

Published

on

By

Митрополиту су саслуживали игуман манастира Светих Архангела, архимандрит Михајло; протосинђел Исидор; јереј Јован Радић и ђакон Братислав Богдановић. За певницом је појало сестринство манастира Грачанице, заједно са настојатељицом, мати Саром.

 Светој Чаши су приступили сви верници који су се окупили данас у Призрену, да прославе Свету Недељу у Призренској Поткаљаји.

Након резања славског колача, Митрополит Теодосије је честитао празник, подсетивши на речи Јеванђеља да се не може сакрити град који на гори стоји.

“Драга браћа и сестре, окупили смо се данас, на овом светом месту, да прославимо Бога који је диван у светима својим. Окупили смо се у овом храму који непоколебиво стоји на призренској гори, познатој као Поткаљаја, који дивно исијава благодат и љубав Божију, да прославимо дивну светитељку Христову, Свету Недељу. Као што се не може сакрити град који на гори стоји, тако се и ова светиња није могла сакрти, него је уз помоћ дивних људи из читавог света засијала још лепше и сјајније. За настојатељицу ове дивне светиње поставили смо монахињу Злату, сестру манастира Светог Великомученика Георгија у Брњаку, како би прислуживала кандило вере и произносила молитве Богу и Светој Недељи, за сав наш верни и страдални народ”, рекао је Теодосије.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.